top of page
©Smappee Charging Square_Night 35-HR.jpg

Slim laden in Leuven

Laad automatisch op momenten dat je stroom gratis of goedkoper is, al dan niet met je eigen zonnepanelen.

SmartSynergy is een gecertificeerde laadpunt installateur, en we helpen jou graag verder met jouw installatie. Doe beroep op onze kennis en advies, en contacteer ons om jouw project in detail te bespreken.

Eén of meerder laadpunten aan je woning of bedrijf installeren is meestal een ingrijpende ingreep. Het is dus belangrijk dat er goed wordt nagedacht over de installatie en werking van jouw slimme lader. Ons team van experts staat je hierin bij en gaat na wat de mogelijkheden zijn in jouw specifieke situatie.

WAT IS SLIM LADEN

Als we zelf een laadpaal laten installeren, thuis of op kantoor, hebben we de keuze: willen we een veredeld stopcontact dat stroom in onze wagen begint te pompen zodra de stekker er in steekt, of willen we slim gaan laden?

Een slimme lader moet volgens ons minstens de volgende eigenschappen hebben:

 • load balancing

 • optimaal laden met je zonnepanelen

 • aflvakken van verbruikspieken (capaciteitstarief)

 • mogelijkheid tot het instellen van intelligente laadschema's

 • bediening met een app

 • volledig inzicht in verbruik & kosten

 • rekening houden met variabele energietarieven

 • koppelbaar aan eender welk laadplatform (CPO)

LOAD BALANCING

Onze laadpalen houden rekening met het maximale vermogen van de netaansluiting in jouw woning of zaak.  Springt er net een grootverbruiker (bv warmtepomp, inductiekookplaat…) aan, terwijl je wagen aan het laden is, dan wordt laadsessie automatisch gepauzeerd of vertraagd zodat niet enkel je elektrische installatie niet overbelast wordt, ook worden verbruikspieken afgevlakt, zodat je je niet blauw betaalt wanneer het capaciteitstarief wordt geïntroduceerd.

SLIM LADEN MET ZONNE-ENERGIE

Wil je je je zonnepanelen maximaal inzetten voor je laadbeurten? Via de optionele energiebeheer-technologie laad je jouw elektrische auto doorheen de dag met zonne-energie die je zelf opwekt. Je zelfvoorziening wordt als het ware geoptimaliseerd door artificiële intelligentie. Zo bespaar je kosten en rijd je ecologisch. Geen zonnepanelen? Optimaliseer volgens het laagste energietarief en bespaar ook zo op je laadkosten.

LAADSCHEMA'S INSTELLEN

Stel op voorhand in op welke dagen en op welke uren je zeker een bepaalde autonomie nodig hebt. De laadpaal houdt hier dan rekening mee, en zorgt er voor dat je nooit met een lege batterij zit wanneer je moet vertrekken. Op basis van de laadschema's kan de laadpaal dan ook optimaal kiezen voor zonne-energie of daltarieven, zodat je zo goedkoop mogelijk kan laden.

BEDIENING MET EEN APP

Met een gebruiksvriendelijke app kan je het vermogen van de laadsessie aanpassen, of kan je de sessie pauzeren of stopzetten. Allemaal vanop afstand, waar je je ook maar bevindt.

TYPE LAADINSTALLATIES

We hebben een heel gamma aan laadoplossingen zodat er voor elk type installatie een juist voorstel kan gemaakt worden. We hebben een selectie van laadpalen gemaakt die goed werken, betrouwbaar zijn én die compatibel zijn met jouw voertuig(en) en elektrische installatie.

Wij zijn o.a. gecertifiëerd installateur van Smappee, Easee, Zappi...

VOLLEDIG INZICHT IN VERBRUIK EN KOSTEN

Onze laadpalen geven via de app of via het online dashboard inzicht in alle details. Je kan het verbruik per minuut, week, jaar zien, alsook hoeveel de laadsessies gekost hebben. Je kan zelf de energietarieven van je leverancier instellen zodat je accurate informatie hebt en geen schattingen.

BEDRIJF / KMO / ZELFSTANDIGE / PARTICULIER

Ongeacht je specifieke situatie adviseren we je tot in de puntjes en werken een voorstel op maat uit.

 • Bent u een bedrijfsleider en zet u graag een laadpaal op uw oprit voor het comfort & de veiligheid, al dan niet in combinatie met een energiemanagementsysteem? U kan bij ons terecht!

 • Bent u een werknemer met een bedrijfsvoertuig, en is het nodig om je verbruik door te factureren aan je werkgever? Split billing? Laadpasjes? U kan bij ons terecht!

 • Bent u een ondernemer en zoekt u een oplossing voor aan uw bedrijventerrein voor werknemers, of aan uw restaurant voor cliënteel? SmartSynergy helpt u!

DSC_6912-scaled.jpg

WERKWIJZE

1.       Vul het contactformulier in, of bel ons voor wat extra uitleg over je situatie. Gehaast? Ga meteen naar onze vragenlijst en vul alle nodige info info in en vergeet zeker niet de gevraagde foto's te uploaden of te versturen naar info@smartsynergy.be

2.       Als het een standaard installatie is (dicht bij de verdeelkast, kabel of wachtleiding voorzien...) kunnen wij heel snel een offerte maken en indien akkoord een afspraak inplannen

3.       Komt er meer bij kijken (meters kabel trekken, grondwerken) dan komen wij graag ter plaatse of bezorgen we je een vragenlijst die ons toestaat de situatie in te schatten. Op basis van wat we zien, en wat er juist moet gebeuren, maken wij graag een offerte op maat.

4.       Na de installatie zorgen we ervoor dat alles netjes gekeurd wordt zodat u zich in het hele proces van niks iets moet aantrekken. Het enige dat u nog moet doen is…. Slim laden

Een standaard laadinstallatie kan al vanaf een 1.500 euro exclusief BTW geplaatst worden. Afhankelijk van het type toestel, de locatie en de (slimme) features kan dit bedrag oplopen.

bottom of page