top of page
EasyCharge.jpg

Laden in een mede-eigendom

In de de meeste mede-eigendommen (commerciële panden, flatgebouwen, grote parkings…) kan de voorbereiding om elektrisch te gaan laden op het eerste zicht een complexe onderneming lijken.


Vaak is er in het gebouw maar een beperkt vermogen aanwezig, wat niet meteen lijkt te volstaan voor het laden van vele elektrische wagens. Bovendien zijn staanplaatsen of garageboxen individuele eigendom, en is niet elke eigenaar klaar om een grote investering te doen in laadinfrastructuur, die hij of zij pas over enkele jaren zal nodig hebben.

Collective SmartCharge

COLLECTIVE SMARTCHARGE

Onze SmartCharge totaaloplossing biedt een antwoord op deze uitdagingen, en wel op twee innovatieve manieren:

1. Onze oplossing is volledig modulair opdat mede-eigenaars kunnen beslissen wanneer ze hun persoonlijke laadinfractuctuur wensen te laten installeren. Tijdens de collectieve fase wordt er immers een innovatief kabelsysteem gebruikt doorheen het hele garagecomplex. Dit systeem laat toe op een eenvoudige manier uitbreidingen te doen zodat er aftakkingen gemaakt kunnen worden naarmate er meer laders nodig zijn.

2. Dankzij het innovatieve load-balancing systeem van de laders die wij gebruiken, gaat de hoofdaansluiting nooit overbelast geraken, en gaan de wagens op een zo efficient mogelijke manier zo snel mogelijk gaan laden. Indien er op momenten té veel wagens zouden ingeplugd zijn, kunnen er zelfs wachtrijen aangelegd worden. Op deze manier kunnen er vele laders op 1 elektrisch circuit worden aangesloten.

fargehjul-1-2048x2048-1.png

TRADITIONEEL VERSUS
SCHAALBAAR EN INNOVATIEF

TWEE INNOVATIEVE SYSTEMEN

Om een dergelijke efficiënte en modulaire oplossing te kunnen bieden wat betreft laadvermogen en uitbreidbaarheid, werken we samen met twee merken van respectievelijk Noorse en Zwitserse afkomst.

HET LAADPUNT

De lader die SmartSynergy gebruikt onderscheidt zich vooral door het feit dat er tot 100 laders op één elektrische kring kunnen worden  geïnstalleerd, en dat de lader onderling met elkaar gaan praten om het juiste te vermogen de verdelen. Hij maakt met andere woorden optimaal gebruik van alle beschikbare elektrische capaciteit door middel van een volledig dynamisch load balancing systeem. Wanneer meerdere laadpunten op dezelfde zekering zijn aangesloten wordt de beschikbare stroom op de kabel automatisch en dynamisch verdeeld over de units. Alle auto’s kunnen tegelijkertijd worden geladen, en het vermogen wordt onder controle gehouden. Dankzij de ingebouwde Wifi of het levenslange 4G-abonnenement zijn de laders 24/7 up to date met de nieuwste functionaliteiten. Eventuele problemen kunnen zo meteen worden opgespoord en je lader is altijd klaar voor de toekomst.

VLAKBANDKABEL

De schaalbaarheid en flexibiliteit van onze oplossing is een rechtstreeks gevolg van de communicatie tussen de laadrobots, maar zeker ook van het type kabel dat we gebruiken.


Dankzij de vlakbandkabel wordt de hele laadinfrastructuur niet alleen goedkoper (tot 25% besparing t.o.v. een conventionele installatie) maar wordt ze ook een pak flexibeler. De vlakbandkabel wordt over verschillende staanplaatsen of garageboxen heen geïnstalleerd waardoor tijdens de collectieve fase elke staanplaats voorbereid wordt op toegang tot het systeem. Door het ingenieuze loadbalancing- en communicatiesysteem kunnen er vele laadpunten op één kabel worden aangesloten. Het grote voordeel van de vlakbandkabel is dat er eenvoudig aftakkingen gemaakt kunnen worden dankzij het innovatieve aftakkingssysteem.

Op deze manier wordt de laadinfrastrucutuur volledig schaalbaar en zijn de kosten beheersbaar. Indien één of meerdere bewoners in de collectieve fase geen al te grote kosten wil maken, kunnen ze nadien op eigen tempo de persoonlijke laadinfrastructuur laten voorzien, zonder extra kosten te moeten maken voor nieuwe bekabeling.

De enige ingreep die er bij een installatie  op een later tijdstip nog moet gebeuren, is het plaatsen van een speciale aftakdoos rechstreeks op de vlakbandkabel, en de installatie van het laadpunt zelf.

Dynamisch charging.PNG
Easee UK project red close up.jpg

EEN MAXIMUM AAN MODULARITEIT

EENVOUDIG eMOBILITY PLATFORM

De Collective SmartCharge totaaloplossing komt met een eMobility beheerspatform waarmee je op een eenvoudige manier de kosten voor het laden van de elektrische auto’s eerlijk kan verrekenen onder de bewoners of gebruikers. Zo zorgt het ervoor dat jij niet betaalt voor de laadsessies van je buurman of andersom. Er wordt automatisch een factuur gestuurd per bewoner met een overzicht van de geladen kosten en dit bedrag wordt dan automatisch verrekend met de mede-eigendom.

VOORDELEN VOOR DE MEDE-EIGENDOM:

  • Automatische verrekening stroomkosten tussen de gebruikers van de laadpalen

  • 24/7 helpdesk support (in geval van problemen met de laadpaal)

  • Mogelijkheid tot gastverbruik voor familie en vrienden

  • Verrekenen van laadsessies met je werkgever

emobility.png

EENVOUDIG BEHEER VAN DE GEHELE LAADINSTALLATIE

3 AFWERKINGSGRADEN

EEN MAXIMUM AAN MODULARITEIT VOOR EEN TRANSITIESNELHEID NAAR WENS

DE COLLECTIEVE FASE

70% AFWERKING

Tijdens de collectieve fase wordt de elektrotechnische installatie verzorgd door middel van een verdeelbord dat klaar is om op termijn elke wagen in de parking te kunnen gaan laden. Er wordt op een efficiënte en complete manier tot aan elke staanplaats of garagebox vlakbandkabel voorzien zodat iedereen door middel van een eenvoudige ingreep kan gaan aftakken wanneer men klaar is om te gaan laden. Ook verzorgen wij in deze fase de netwerkinfrastructuur, zodat de laadpunten kunnen communiceren met het internet voor verrekening en inzicht in de laadkosten.

VOLLEDIG VOORBEREID

90% AFWERKING

Op moment van de collectieve installatie wordt ook meteen de individuele aftakking voor uw laadpunt voorzien. Het gaat zelfs verder: we verzien alvast een “Plug & Play Ready” dockingstation dewelke volledig aangesloten en voorbereid wordt zodat hij zich in het dynamisch load balancing netwerk bevindt. Vervolgens kan op aanvraag het uiteindelijk laadpunt worden ingezet dankzij innovatieve plug & play technologie. Hierdoor kan het systeem eenvoudig worden opgeschaald zonder extra installatiekosten.

VOLLEDIG LAADKLAAR

100% AFWERKING

We maken je volledig klaar door het Collective Smart Charging Concept in één keer uit te rollen. Indien u nu of in de nabije toekomst al elektrisch gaat rijden, installeren we het laadpunt meteen mee zodat u onmiddellijk van start kan gaan. U heeft dus een eenmalige kost die u bovendien fiscaal tot 30% (2023) van de installatiekost kan gaan aftrekken.

bottom of page