top of page
Smappee EV Wall 7.jpg

Thuis laden

Eenvoudige verrekening aan de zaak

Vele particulieren, zelfstandigen en vrije beroepers zijn de overschakeling naar elektrisch rijden aan het maken. Dit is niet verrassend gezien de gunstige fiscaliteit en de Total Cost of Ownership van een EV die daarmee gepaard gaat. Bij SmartSynergy hebben we al heel wat installaties gedaan bijzowel particulieren als zelfstandigen, dus we weten heel goed wat de behoeften zijn. Indien gewenst, helpen we je ook verder met de keuze van een laadmanagementsysteem, dat de verrekening en facturatie automatiseert tussen werknemer en werkgever, of met je vennootschap.

DE GESCHIKTE LAADPAAL VOOR JOUW INSTALLATIE & WAGEN

Aangezien de meeste zelfstandigen en vrij beroepen meestal residentieel zullen laden, kan het zijn dat de elektrische installatie een bottleneck vormt. Afhankelijk van de aansluiting (230v, 3x230v, 3x400v) en het beschikbare vermogen adviseren we welke type laadpa(a)l(en) u best voorziet en of er dynamic load balancing nodig zal zijn.

©Smappee EV Line_Product range 1.jpg

LAADSESSIES DOORREKENEN AAN DE WERKGEVER OF VENNOOTSCHAP

De vraag die vele werknemers of zelfstandigen zich vroeg of laat stellen: "hoe kan ik mijn privé betaald elektriciteitsverbruik van mijn bedrijfsEV doorrekenen aan mijn werkgever of vennootschap?".


Onze laadinstallaties slaan alle laaddata op in de cloud tegen een vooraf ingesteld tarief per kWh en maken deze data vlot toegankelijk via een app of dashboard . Zo weet u perfect wat u ten laste van uw werkgever of vennootschap moet leggen. Indien gewenst kan de verrekening ook volledig automatisch gebeuren door middel van een laadstationbeheersplatform. Voor enkele euro's per maand  wordt u volledig ontzorgd. Ook hier begeleiden we je met de juiste keuze van beheersplatform én stellen we je laadstation of laadplein in zodat het werkt zoals jij het wilt.

Het tarief dat u vooraf moet bepalen, kunt u terugvinden op de laatste afrekeningsfactuur. Zorg dat u zeker de totaalkost meenemeemt, nl. inclusief btw en andere doorgerekende taksen en kosten.

​U kunt hiervoor ook eventueel terecht op de website van de VREG ( https://www.vreg.be/nl/energieprijs-verbruik-en-facturen ).

Heeft u zonnepanelen en bent u in staat slim te laden, dan kan u privé verdienen aan de laadsessies van uw bedrijfsvoertuig.

bottom of page